De TC 2019

Description de l'image

De marathons

De marathons maken deel uit van de O2 Bikers challenge, maar ze kunnen uiteraard volledig vrij gereden worden zonder tijdsregistratie.

Er is een speciale doorgang voorzien aan het begin van het parcours voor de start van de chrono van de challengers, maar ook voor de aankomst en de registratie van de eindtijd. Op het parcours zijn verrassingscontroles voorzien. Deze kunnen manueel of elektronisch uitgevoerd worden. Het klassement wordt binnen de 48u hierop de site gepubliceerd.

80km

De 'korte' afstand van de voorgestelde marathons, maar vaak diegene met het meeste succes. Een tocht voor straffe bikers, in het begin richting Flobecq met een eerste bevoorrading op de top van de 'La Houppe'. Nadien richting 'het land van de heksen' (Ellezelles) waar de hellingen snel op elkaar volgen ... gelukkig bevindt zich daar de tweede bevoorrading om uw batterijen opnieuw op te laden. En dan eindelijk de finale vooraleer terug te keren naar Flobecq en dat via Frasnes in het centrum van 'le pays des Collines'. Enkele namen van heuvels op het programma: Houppe, Miclette, Bruyère, Grand Monchaut, Glauquier, Séménil, Beau Site, enz.

Een bevoorrading is voorzien per strook van 20km, dus 3 voor deze tocht. Het positief hoogteverschil van dit avontuur bedraagt ongeveer 1850m.

Description de l'image

100km

U neemt de marathon van 80km en voegt er een lus van 20km tussen Ellezelles en Ronse aan toe. Ja ja ... deze tocht flirt met de grens tussen Henegouwen en Oost-Vlaanderen. De omgeving van Ronse met talrijke paadjes en bossen ... en enkele opeenvolgende beklimmingen uiteraard, is zeer aantrekkelijk voor mtb'ers.

4 bevoorradingen zijn voorzien op deze afstand. Het positief aantal hoogtemeters overstijgt hier de 2000m.

Description de l'image